Linkkatalógus

Regisztrációs adatbázis rendbetétele. RegCleaner

A regisztrációs adatbázis rendbetétele és az ideiglenes fájlok törlése. Windows gyorsítás.


Nagyon ritkán küldünk hírlevelet, utáljuk a spamet és csak akkor küldünk levelet, ha találunk egy olyan lapot amit meg kell nézni mindenkinek. Iratkozz fel te is, ne maradj le.

Hírlevél

Feliratkozás
Leiratkozás

Egy London 2012 híroldal, ahol értesülhetsz a legfrissebb olimpiai hírekről magyarul. Olimpiai előzetes, olimpiai műsorkalauz, érdekes képek a nyári olimpiáról és még sok más érdekesség a 2012 londoni olimpiaról.
Registry tisztítás. Ideiglenes fájlok törlése

A Windows használata közben ideiglenes fájlokat tárol el, a regisztrációs adatbázis folyamatosan változik, főleg, ha sokszor telepítesz és távolítasz el programokat. Az eltávolított programok sem tűnnek el maradéktalanul, sok szemét maradhat utánuk. Ezért, hogy a Windows gyorsaságát megőrizzük, időnként nagytakarítást, karbantartást kell végezni rajta. Nincs szükség arra, hogy felkutassuk az ideiglenes, felesleges adatokat. Erre a célra sok jó programokat írtak már programozók. Ezek a programok képesek felkutatni a felesleges állományokat és rendet tudnak rakni. Most néhány ingyenes karbantartó programot gyűjtök össze, hogy te is könnyen megtalálhasd a neked megfelelő karbantartó programot.

Havonta egyszer ajánlott lemeztöredezettségmentesítést végezni rendszerünkön. A lemeztöredezettségmentesítő program megtalálható a Windowsunkban legegyszerűbben a következő útvonalon:
Startmenü/ Minden program/ Kellékek/ Rendszereszközök/ Lemeztöredezettségmentesítő

CCleaner
több funkcióval ellátott karbantartó program. Regisztrációs adatbázis karbantartás, ideiglenes fájlok törlése, programok eltávolítása. A program teljeskörű karbantartási feladatok elvégzésére képes.
http://www.ccleaner.com

HDD Administrator
honlapon megtalálható ez a kisméretű, fapadosnak tűnő program, ami remek, szinte makulátlan karbantartást képes végezni rendszerünkön. Feltérképezi az ideiglenes tárolókat és kiüríti őket. Interneten barangolva, vagy egyszerűen csak számítógépünket használva a Windows rendszer használ olyan állományokat,amelyek csak átmenetileg kellenek, ezután hasztalanok.
Az előző esetre egy példa: A böngészőprogramok a meglátogatott weboldalak képeit automatikusan eltárolják a számítógépen, hogy amikor ismét ellátogatunk rájuk, a képeket ne kelljen ismét letölteni. Ez hasznos lehet az esetek egy részében, azonban ha a meglátogatott weboldal képei megváltoztak, vagy többet nem járunk a weblapon, akkor a gépünkön máris feleslegesen tárolódnak a képek.
A második esetre egy példa: Amikor megnyitunk("megjelenítünk") egy tömörített állományt, akkor a tömörítvényt megjelenítő programnak ki kell csomagolnia valahová az állományokat ahhoz, hogy meg tudja jeleníteni. Megjelenítés után az esetek többségében a kicsomagolt fájlok megmaradnak ezen átmeneti helyen szintén feleslegesen. A program ezen átmeneti fájlok eltávolításán túl, igyekszik egy olyan könnyen használható eszköz szerepét betölteni, amely segít a merevlemezen lévő felesleges és kártékony bejegyzések kezelésében.
http://sgabor.com


© Linkkatalógus, a magyar linkek gyűjteménye. • itthun.hu

tetejére
Adatvédelem Médiaajánlat
Az oldalunkat a keresőoptimalizálásban A keresőoptimalizáló segíti. - 2024-07-25 - Linkkatalógus Google PageRank
Itthun webkatalógus stat